Організація оборони Лемківщини (ООЛ) у США, з гордістю повідомляє, що журнал «Лемківщина» усучаснюється та переходить в електронний формат. Випуск восени 2020 року стає першим електронним часописом «Лемківщина», який можна знайти на вебсторінці: https://www.lemko-ool.com.

Окрім того, натхнена метою якомога більшого поширення нашого електронного часопису, ООЛ ycyває абонентську плату та розповсюджуватиме поточні видання безоплатно. У міру виходу нових номерів, попередні випуски будуть розміщуватися в електронній бібліотеці всіх примірників «Лемківщини», починаючи з 1979 року, котра є доступною на вебсторінці OOЛ лише для членів OOЛ.

Електронна версія «Лемківщини» стане більш яскравим та динамічним виданням для ширшої авдиторії читачів – від повного виданння в кольорі до включення гіперпосилань з додатковими відео та мережними статтям, до уможливлення отримувати доступ до часопису на своїх коміркових телефонах чи планшетах. В ньому подаватиметься більше матеріялу англійською мовою для молодшого покоління лемко-американців, а також лемківським діялектом задля його збереження.

Нова редакційна колегія – у складі Діани Гованської Рейлі, Андрія Хомика, Ірини Стахири, Марка Гованського, Марійки Шмотолочі та Петра Косцьолека – підтримуватиме високі стандарти попередніх редакторів «Лемківщини». Читачі й надалі отримуватимуть якісну інформацію на теми, які від початку створення видання були його частиною, включаючи культуру, мистецтво, національні традиції, історію, мемуари та життя організації ООЛ.

Темою першого електронного випуску часопису редакційна колегія обрала «Дома», досліджуючи як лемки відчувають свій зв’язок із Батьківщиною-Лемківщиною, незалежно до котрого поколінням лемків вони належать, перебуваючи на теренах США чи в інших куточках світу. В цьому виданні читачі знайдуть, наприклад, прозу Анни Воробель, написану лемківським діялектом про те, що означає бути вдома; уривки з “Енциклопедії Лемківщини” Івана Красовського, що пояснюють – чому лемки є найзахіднішою частиною української нації; та інформацію від Джастіна Кірка Гавзера про те, як отримати доступ до генеалогічних записів та мап у пошуках своїх предків та їхніх сіл.

ООЛ вельми радіє переходу часопису у цифровий формат – що уможливить спілкування зі світовим співтовариством лемків і тими, хто цікавиться темою Лемківського краю. Для контакту з редакційною колегією з будь яких питань, будь ласка, пишіть на електронну адресу: editor@lemko-ool.com.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.